2010. április 27., kedd

Almás palacsinta tallérok

Hozzávalók 8-10 tallérhoz: 20 dkg rétesliszt, 1 tojás, csipet só, fahéj, 1 mk sütőpor, kb. 2 dl tej, 1 nagyobb alma reszelve, citromlé
A mártáshoz: natúr joghurt, méz, fahéj, idény gyümölcsök

Készítsük el a palacsinta tésztát a hagyományos módon, csak tegyünk bele fahéjat is.
Arra figyeljünk, hogy a szokványosnál sűrűbb tésztát kapjunk.
A masszát legalább 30 percet hagyjuk állni.
Az almát reszeljük le, csepegtessünk rá citromot.
Hagyjuk az almát állni, majd nyomkodjuk ki a levét, és keverjük a masszához.
Forró, bevonatos felületen, zsiradék nélkül süssünk belőlük kb. 10-12 cm átmérőjű korongokat.
A tallérok mindkét oldalát süssük arany barnára.
Ízesítés képen a joghurtot keverjük ki pici mézzel, fahéjjal.
Idény gyümölcsökkel körítsük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése