2010. április 27., kedd

Diós, mákos pozsonyi kifli

.

pozsonyi kifli, mákkal, dióval

Hozzávalók:
A tetejére: 2 tojás sárga, 1 tojásfehérje
A tésztához: 60 dkg liszt, 12 dkg margarin, 12 dkg zsír vagy sütőmargarin, 150 ml tej, 3 dkg cukor, 1,5 dkg élesztő, 2 tojás, csipet só
A diós töltelékhez: 20 dkg darált dió, 15 dkg cukor, 150 ml tej, 5 dkg mazsola, reszelt citromhéj
A máktöltelékhez: 3-4 ek. baracklekvár, reszelt citromhéj, 20 dkg darált mák, 15 dkg cukor, 150 ml tej, 5 dkg mazsola

A tejet a cukorral, élesztővel felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a zsírral vagy sütőmargarinnal.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a csipet sót, a tojásokat, alaposan összegyúrjuk.
Hűvös helyen pihentetjük, amíg elkészülnek a töltelékek.
A diót és a mákot külön-külön leforrázzuk a cukros tejjel, ízesítjük citromhéjjal, mazsolával, a mákosat baracklekvárral is.
A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, és 10X10 cm –es négyzetekre vágjuk.
Minden tésztalap sarkába rakunk a töltelékből.
Felhengergetjük, és kifli formára hajtjuk, a végeit összenyomjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük tojás sárgával, fél órát pihentetjük.
Majd megkenjük tojásfehérjével és langyos helyen újabb fél órát pihentetjük.
190 fokon szép márványos- pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése