2010. április 27., kedd

Gazdag gyümölcskenyér recept

Hozzávalók: 250 g aszalt füge, 250 g aszalt szilva, 250 g aszalt alma körte, vagy sárgabarack, 250 g mazsola, 150 g kandírozott narancshéj, ugyanennyi citromhéj 250 g mogyoró
Továbbá: 1 dl rum, 2 ek méz, 4 tojás, 1 kk szegfűszeg, 1 csipet só, 125 g graham liszt, 2 ek zsemlemorzsa
Gazdag gyümölcskenyér recept

Az aszalt gyümölcsöket egy tálban összekeverjük, meglocsoljuk a rummal, és
lefedve fél órát érleljük.
A mogyorót serpenyőben megpirítjuk, és papírtörlő segítségével a héját ledörzsöljük
Közben a sütőt 180C - ra melegítjük.
A gyümölcsökhöz keverjük az összes hozzávalót.
Vastagon kivajazunk egy szögletes formát, és vizel kézzel alaposan beletömörítjük a "tésztát".
40-45 perc múlva kivesszük a sütőből.

10 perc pihentetés után rácsra borítva hagyjuk kihűlni, majd alufóliába csomagolva tároljuk 4 hétig .
Karácsonykor elővesszük, vékony szeletekre vágjuk. Mindig csak annyit vágjunk, amennyi elfogy, mert a levegőn össze fog száradni, fonnyadni.


TIPP: Az aszalt gyümölcsöket tetszés szerint variálhatjuk. A lényeg, hogy legyen benne szilva, mazsola, kandírozott héjak. A többi gyümölcs variálható. A mennyiségre figyeljünk oda, annak meg kell lennie a megfelelő állag elérése végett. Összesen tehát 1150 gramm kandírozott gyümölcs szükséges hozzá, plusz a mogyoró.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése