2010. április 27., kedd

Hangyaboly-torta

Hangyaboly-torta

Hangyaboly-torta

Hozzávalók:

1 db téglalap alakú sárga, 6 tojásos piskótalap

Krém:

1 csomag csokoládés pudingpor
2 evőkanál kristálycukor

2 dl tej
25 dkg Ráma margarin
15 dkg porcukor
1 evőkanál rum
5 dkg tortadara, vagy csokoládéforgács

Elkészítés:

A pudingport a kristálycukorral és a tejjel sűrűre főzzük, levesszük a tűzről, hozzáadunk 5 dkg vajat, és időnként megkeverve kihűtjük.
A maradék vajat habosra kavarjuk a porcukorral, a rummal, és kisebb adagokban elegyítjük a pudingos krémmel. Laza, habos állaga legyen.

Rövid időre a hűtőbe tesszük, de nem dermesztjük meg, kenhető maradjon.

A piskótát keskeny csíkokra szabjuk éles késsel, és egy gömbölyű fenekű tál alját kibéleljük, párhuzamosan egymás mellé fektetve a csíkokat. Öntünk rá a krémből, elsimítjuk, most viszont a következő soron a piskótákat keresztbe fektetjük.

Addig ismételjük így váltakozva, míg a tál megtelik.
A krémből maradjon a bevonásra is.

Pár órára hűtőbe tesszük, tálalás előtt tálcára borítjuk, bevonjuk a félretett krémmel, és csokoládéforgáccsal, vagy tortadarával jól megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése