2010. április 27., kedd

Kókuszdió

Hozzávalók:


A külsejéhez: 2 evőkanál rum; 5 dkg keserű kakaópor; 1 db tojás; 30 dkg darált dió; 20 dkg barna cukor
A belsejéhez: 10 dkg margarin; 10 dkg kókuszreszelék; 10 dkg porcukor
A forgatáshoz: 6-8 dkg kókuszreszelék
A díszítéshez: 15 szem fél dióbél

Elkészítése:
Először a belsejéhez valókat gyúrjuk össze, és 15 egyforma kis golyót formálunk belőle. 15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy a formáját megtartsa.
A külsejéhez valókat addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne, majd nedves kézzel 15 egyforma gombócot formálunk belőle. Két tenyerünk között egyenként kissé ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük ugyanúgy, mint amikor szilvásgombócot készítünk.
Kókuszreszelékben megforgatjuk, végül hűtőszekrényben vagy mélyhűtőben dermedni hagyjuk, Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk, és egy-egy negyed dióval díszítjük.

Megjegyzés : én a külső részbe nem tettem bele a tojást, helyette egy kis tejjel dolgoztam össze. Ha esetleg lágy lenne a massza, nyugodtan lehet tenni hozzá darált kekszet. Se a külső, se a belső részhez nem tettem hozzá a receptben írt cukor mennyiségét, így nem lett tömény és túl édes.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése