2010. április 27., kedd

Narancsos kalács recept

.

Narancsos kalács recept

Hozzávalók: 42 dkg finomliszt (lehet tönköly fehér liszt is), 3 ek cukor (pl. nádcukor), 1 dl tejszín, 0,5-0,5 dl meleg víz, és frissen facsart narancslé, 1 narancs reszelt héja, 1 tojás, 3 dkg vaj, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg aszalt sárgabarack apróra kockázva

HASZNOS INFO: A KELT TÉSZTA készítése RECEPT VIDEÓBAN részletesen
megtekintheti a kalács készítési menetét a dagasztástól,a fonásig.

A lisztet szitáljuk egy keverőtálba.
A közepére tegyünk egy ek cukrot, az élesztőt, és a meleg vizet.
Keverjük meg a közepét, és hagyjuk 5 percet, hogy felfusson az élesztő.
Majd tegyünk bele mindent, keverjük össze az alapanyagokat, és dagasszuk ki jó alaposan a tésztát.
Majd meleg helyen kelesszük a duplájára.


Ha megkelt, vágjuk 3 részre, a kezünkkel húzzuk ki úgy, hogy be lehessen őket fonni a szimpla fonással.
Tegyük a fonatot egy sütőpapírral kibélelt, lehetőleg ovális sütőtálba.
Meleg helyen ismét kelesszük duplájára.
Ha ismét megkelt, kenjük le felvert tojással.
180 fokos sütőben, 30 perc alatt süssük készre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése