2010. április 27., kedd

Nugát házilag recept

Hozzávalók 30 dkg nugáthoz: 10 dkg hámozott, és pirított mogyoró, 10 dkg cukor (én nádcukrot használtam), 10 dkg tejcsokoládé, 1 tk vaj
Nugát házilag recept

A porcukrot nagyon finomra őröljük. A kávédarálóban ez igen könnyen megy. Egészen addig finomítottam a cukrot, amíg szinte forró nem lett a hőmérséklete.
Ezt követően a mogyorót is elkezdtem darálni kis adagokban. Az olaj tartalma miatt a mogyorót kissé nehezebb darálni, de ne adjuk fel. Amikor már krémesedik, tegyünk hozzá egy csapott ek porcukrot, és azzal folytassuk a darálást. Értelem szerint addig darálunk, amíg minden hozzávaló nem lesz teljesen sima, puha.
Ekkor gőz felett olvasszuk fel a tejcsokoládét. Megjegyzem, hogy a jó nugát érdekében ehhez a recepthez ne használjunk tortabevonót, hanem csakis finom tejcsokoládét.
A megolvadt csokoládéba aztán kezdjük el belegyúrni a mogyorót és a cukrot.
Addig gyúrjuk, amíg egy teljesen homogén, szép golyót nem tudunk formázni belőle.
Ekkor tegyük fóliába, és hűtőszekrényben akár 2 hétig is eltárolhatjuk így.
Felhasználás előtt szobahőmérsékleten engedjük fel, majd gyúrjuk át.
TIPP: Ha nincs elég időnk, akkor ekkora mennyiséget 30 mp-re mikróba is tehetjük, hogy jól formázható legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése