2010. április 27., kedd

Túrós pogácsa

Hozzávalók : 60 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 evőkanál só, 1 dl tejföl, 15 dkg tehéntúró, 15 dkg juhturó, 25 dkg olvasztott margarin, kb. 20 – 25 dkg reszelt sajt, 3 dkg élesztő, 1 dl tej ( hozzá egy kis cukor és liszt )

+ 1 tojássárgája a lekenéshez

Elkészítés : 1 dl langyos tejben kis cukorral, liszttel 3 dkg élesztőt futtass fel. Egy nagy tálban 2 tojás sárgáját 1 ek. sóval, 1 dl tejföllel, 15 dkg tehéntúróval, 15 dkg juhtúróval, 25 dkg olvasztott margarinnal keverd simára. Ebbe mehet bele az élesztő és a 60 dkg finomliszt. Gyúrd össze (lágy tésztát kapsz), és keleszd fél órát. Nyújtsd ki, szórd meg sajttal és tekerd fel mint a piskótatekercset.

A tekercset ismét nyújts ki kb. 1.5 cm vastagságúra, szaggasd ki tetszés szerinti pogácsaszaggatóval ( én 4 cm átmérőjüvel szaggattam ) , helyezd őket sütőpapíros tepsire, kend le tojássájával, szórd meg a tetejüket sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 20 percig süssd.

Megjegyzés : én 25 dkg tehéntúróval készítettem, de át kell törni szitán. A 4 cm-es pogácsaszaggatóval szaggatva 80 db kis pogácsa lett belőle.

A receptet Tulipáncsokor írta be az NLCafe sütis fórumába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése